Malzemeler:
1 kg tavuk kanadı
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber,toz biber
Sos için:
1 su bardağı domates sosu
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
Tuz, nane, karabiber, pul biber
Hazırlanışı:
Tavuk kanatlarını yıkayın ve süzün. Bir kapta nişastayı, yumuşamış tereyağını, domates salçasını, tuzu ve baharatları karıştırın. Tavuk kanatlarının hepsini bu karışımla harmanladıktan sonra 1-2 saat buzdolabında bekletin. O sırada sosu hazırlayın. Sarımsakları incecik doğrayın ve sıvı yağ da çevirin. Domates sosunu ekleyin ve pişirin. Pişirdikten sonra tuzu ve baharatları da ekleyip, karıştırın ve ocağın altını kapatın.
Karışımda beklemiş tavuk parçalarını tavada kızartın. Servis tabağına alın ve sos ile beraber servis yapın.
nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Sevgiler.
Sil