Pages

15 Şubat 2013 Cuma

4 SEBZELİ TAS KEBABI



 Malzemeler:
500 gram dana eti
10 adet arpacık soğanı
2 adet patates
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 su bardağı haşlanmış bezelye
3 diş sarımsak
1 çay bardağı domates sosu
Tuz, karabiber, pul biber
Tereyağ
2 defne yaprağı



Hazırlanışı:
Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve kuşbaşı doğranmış et ile tereyağını da kavurun. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Sarımsakları soyup ilave edin. Defne yaprağını da ekleyin. Patatesleri ve havucu soyup küp küp doğrayın. Kırmızı ve yeşil biberi de küp küp doğrayın. Önce havuçları sonra patatesleri ve en son da biberleri ilave edip, kavurmaya devam edin. Haşlanmış bezelyeleri ve domates sosunu da ilave edin. Üzerlerini geçecek kadar su ilave edin. Tuzunu ve baharatları ilave edip sebzeler ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bulgur pilavı yada pirinç pilavı ile beraber servis yapabilirsiniz.


4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, mis gibi görünüyor inanın o bulgur pilavıyla bizlere sunmuşsunuz gibi hissettim, teşekkür ederiz;) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için :) sevgiler

      Sil
  2. nefis bir yemek olmuş canım.sunumda çok şık.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil