Pages

22 Şubat 2013 Cuma

4 PRATİK GÜVEÇ


Malzemeler:
500 gram et
1 paket mantar
2-3 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
Tuz, karabiber
Zeytinyağı



Hazırlanışı:
Öncelikle eti kuşbaşından küçük doğrayın. Zeytinyağı ile doğranmış etleri tencereye alın ve bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Sivri biberleri, kırmızı biberi, mantarları ve domatesleri temizleyip, küp küp doğrayın. Etler iyice yumuşayıp suyunu çektikten sonra biberleri, domatesleri ve mantarları beşer dakika arayla ekleyin. 10-15 dakika tencerenin kapağı kapalı pişirdikten sonra tuzu ve karabiberi ekleyin. Ocaktan alıp borcama alın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. İsterseniz üstüne rendelenmiş kaşar peynirde serpebilirsiniz.



4 yorum: