Pages

1 Şubat 2013 Cuma

6 İRMİK PASTASI


Yapımı oldukça kolay İrmik Pastası... Yıllardır severek yaptığım bir tarif. Dilerseniz bu pastayı hiç bisküvi kullanmadan da hazırlayabilirsiniz. Ayrıca üzerini rondodan geçirilmiş bisküvi ile süsledim isterseniz  fındık hindistancevizi,  badem veya meyve ile de süsleyebilirsiniz.

Malzemeler:
12 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı toz şeker
1 kg süt
1 tatlı kaşığı margarin
2 paket kakaolu bisküvi






Hazırlanışı:
Sütü, irmiği, şekeri ve margarini tencereye alın ve karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşmaya başlayana kadar pişirin. Karışımın 3 de birini borcama boşaltın. Kabın her yerine karışımı eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Daha sonra üzerine kakaolu bisküvilerin yarısını dizin. Kalan karışımın yarısını bisküvilerin üzerine dökün ve spatula yardımıyla düzeltin. Karışımın üzerine kalan bisküvileri dizin.


Kalan karışımı bisküvilerin üstüne döküp üstünü düzleştirin.Pastayı oda sıcaklığında soğutun. Soğuduktan sonra buzdolabına koyup 1,2 saat kadar dinlendirin.Servis yapmadan önce rondodan geçirilmiş bisküvi ile süsleyip servis yapabilirsiniz.




6 yorum:

  1. çok severek yerim ve yaparım.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyo hemen deniyeceğim

    YanıtlaSil
  3. petibor sade bıskuvıyle olurmu kı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç denemedim onun için bir yorum yapamayacağım

      Sil