Yapımı oldukça kolay İrmik Pastası... Yıllardır severek yaptığım bir tarif. Dilerseniz bu pastayı hiç bisküvi kullanmadan da hazırlayabilirsiniz. Ayrıca üzerini rondodan geçirilmiş bisküvi ile süsledim isterseniz fındık hindistancevizi, badem veya meyve ile de süsleyebilirsiniz.
Malzemeler:
12 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı toz şeker
1 kg süt
1 tatlı kaşığı margarin
2 paket kakaolu bisküvi
Hazırlanışı:
Sütü, irmiği, şekeri ve margarini tencereye alın ve karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşmaya başlayana kadar pişirin. Karışımın 3 de birini borcama boşaltın. Kabın her yerine karışımı eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Daha sonra üzerine kakaolu bisküvilerin yarısını dizin. Kalan karışımın yarısını bisküvilerin üzerine dökün ve spatula yardımıyla düzeltin. Karışımın üzerine kalan bisküvileri dizin.
Kalan karışımı bisküvilerin üstüne döküp üstünü düzleştirin.Pastayı oda sıcaklığında soğutun. Soğuduktan sonra buzdolabına koyup 1,2 saat kadar dinlendirin.Servis yapmadan önce rondodan geçirilmiş bisküvi ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
çok severek yerim ve yaparım.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım. Sevgiler.
SilÇok güzel görünüyo hemen deniyeceğim
YanıtlaSilTeşekkür ederim bu güzel yorumunuz için.
Silpetibor sade bıskuvıyle olurmu kı
YanıtlaSilHiç denemedim onun için bir yorum yapamayacağım
Sil