Pages

10 Ocak 2013 Perşembe

2 SEBZELİ ET YEMEĞİ


Malzemeler:
300 gr dana eti
2 adet patates
2 adet havuç
3-4 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 paket mantar
4 adet domates
Yoğurt
Taze kekik
Tuz,karabiber,kırmızı biber, pul biber, kekik
Zeytinyağı



Hazırlanışı:
Patates ve havucu soyup küp küp doğrayın. Kırmızı biberi, sivri biberi ve mantarları doğrayıp hepsini fırın tepsisine koyun. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın. Taze kekik ekleyip karıştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
O sırada eti doğrayın. Sıvı yağ dökmüş olduğunuz tavada etleri pişirin. Pişmesine yakın tuzu, baharatları ve kekiği ekleyin.
Fırında pişen sebzeleri servis tabağına alın. Çırpılmış yoğurdu sebzelerin üzerine dökün. Domatesleri soyup iri bir şekilde doğrayın. Sıvı yağ koyduğunuz tavada kavurun. Yoğurdun üzerine sotelenmiş domatesleri dökün. Domateslerin üzerine de etleri dizip, servis yapın.



2 yorum:

  1. Akşam saati nasıl canım istedi.. elinize sağlık, ben de etin sebze ile tüketilmesinden yanayım böylece sebze de tüketilmiş oluyor, sade et yerine daha hafif birşey oluyor sanki..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen katılıyorum size.Hem et ile sebzenin beraber tüketilmesi daha da sağlıklı. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Her zaman beklerim :)

      Sil