Malzemeler:
1 kg yufka
İç Harcı için:
500 gr ıspanak
500 gr pırasa
500 gr peynir
Sosu için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
Üzeri için:
Çörek otu
Hazırlanışı:
İç malzemeleri hazırlamak için ıspanak ve pırasayı ayıklayıp, yıkayın. Daha sonra sebzeleri küçük küçük doğrayın. Peyniri, tuzu ve kara biberi ilave edip, karıştırın.
Bir kap da yumurtayı, sütü ve yağı iyice çırpın.
Daha sonra yufkaları 4 parçaya bölün.Her parçaya hazırladığımız yumurtalı karışımdan sürün.Bıçağın ucuyla yufkanın geniş tarafından ince tarafına doğru çekerek toplayın.Ortaya çıkan iki ucu yan yana getirerek birleştirin.Uç tarafına hazırladığınız börek içinden koyup, geniş tarafa rulo şeklinden sarın. Bütün yufka parçalarını bu şekilde hazırlayın ve tepsiye dizin.
Üzerlerine artan yumurtalı karışımdan sürün. İsterseniz üzerine çörek otu serpiştirebilirsiniz. 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Ellerinize sağlık. yumuşacık olmuştur eminim. sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Sevgiler.
Sil