Pages

19 Aralık 2012 Çarşamba

0 ZEYTİNYAĞLI FASULYE


Fasulye yemeklerinin lezzetli olmasından ilk kural, kart olmayan kılçıksız fasulyeniz olması. Fasulyeyi almadan önce fasulyeyi kırın.Eğer kolayca kırılıyor ve kılçığı yoksa fasulyeniz tazedir.
Zeytinyağlı fasulye yaparken diğer bir dikkat etmeniz gereken nokta ise fazla su eklememek. Zaten fasulye pişerken suyunu bırakır.Lezzetli olması için buna dikkat etmelisiniz.
Malzemeler:
1 kg fasulye
4 adet domates
2 adet soğan
Zeytinyağı
Tuz,karabiber
1 çay kaşığı toz şeker



Hazırlanışı:
Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını kesin. Soğanları soyup ince ince doğrayın. Tencerede soğanı zeytinyağı ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun. Fasulyeleri ilave edin. Kabukları soyulmuş küp küp  doğranmış domatesleri de ekleyin.Üzerine sıcak su, tuz, karabiber ve şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.Soğukduktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder