Malzemeler:
4 adet orta boy kabak
250 gr kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
Tuz,karabiber,pul biber
Sos için:
Sarımsaklı yoğurt
Sıvı yağ
Pul biber
Hazırlanışı:
Kabakların dışını kazıyıp, içlerini oyun.Bir parmak kalınlığında halka halka doğrayın.
Köfte için; kıymayı bir kaba alın.Dereotunu ince ince kıyıp kıymaya ilave edin.Tuz,karabiber,pul biber ve bulguru da ilave edip yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcından parçalar alıp, halka kabakların içini doldurun.İki taraftan iyice sıkıştırın.
Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın.İçlerini köfte harcıyla doldurduğunuz bu kabakları bu suda haşlayın.Haşladıktan sonra kevgir ile servis tabağına alın.Sarımsaklı yoğurdu köfteli halka kabakların üzerine ilave edin.Bir tavada pul biberi sıvı yağda kızdırın.Bu sosu yoğurdun üzerine gezdirip, servis yapın.
Harika görünüyor lezzetinin de güzel olduğunu tahmin ediyorum, sunum da çok güzel gerçekten:). Elinize sağlık.
YanıtlaSilBu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim :)
Silnefis nefisss.sunumada bayıldım canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Sevgiler...
SilBen pişirerekmi yapsam diyorum. Normal salçalı su hazırlasamda dolam gibi pişirsem olurmu? Ellerinize sağlık sayfamdada paylaştım..
YanıtlaSilOlur neden olmasın daha önce öylede denedim gayet lezzetliydi.Ama bu daha hafif oluyor. Teşekkür ederim ilginiz için.
Silbu tarife bayılıyorum. İnşallah ilk kabak aldığımda deneyeceğim.
YanıtlaSil