Pages

11 Aralık 2012 Salı

0 PATLICANLI BULGUR PİLAVI


Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet patlıcan
3 adet yeşil biber
1 adet domates
Tuz,karabiber,pul biber,kimyon



Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı doğradıktan sonra tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.Tuzlu suda bekletip,suyunu süzün ve yıkayın.Tencereye yağı koyup kızdırdıktan sonra patlıcanları ilave edin ve kavurun.Daha sonra küp küp doğranmış biberleri ve domatesi ekleyin.Yaklaşık 5 dakika pişirdikten sonra yıkanıp süzülmüş bulguru ilave edin.Tuzu,baharatları ve kaynamış su ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirmeye bırakın.Suyunu çekinceye kadar pişirin.Piştikten sonra bir süre demlenmeye bırakın.
Cacık ile servis yapabilirsiniz.Bu pilavın yanına cacık çok yakışır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder