Pages

31 Mart 2021 Çarşamba

0 ÇÖREK


 Malzemeler:

  • 1 adet yumurta 
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Çörek otu ve susam
  • Tuz
Hazırlanışı:
Yumurtayı, yoğurdu, sütü ve yağı karıştırma kabında karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş elenmiş unu, kabartma tozunu,  karbonatı ve tuzu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun kıvamı kulak memesinden daha yumuşak olmalıdır. Ayrıca hamuru bir günde önceden yoğurup, poşetleyip, buzdolabında bekletirseniz daha güzel olur. Bu şekilde de deneyebilirsiniz. 
Hamura elinizle tepsi boyutunuza göre yuvarlak şekil verin. Hamurun kalınlığı 1,5-2 cm olmalıdır. Üzerini çatallayın ve yoğurt sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt üst pişinceye kadar pişirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder