Pages

15 Nisan 2021 Perşembe

0 GÜLLAÇ



 Malzemeler:

  • 1 paket güllaç
  • 2 litre süt
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Nar taneleri 
Hazırlanışı: Öncelikle sütü derin bir tencereye alın ve üzerine şeker ekleyip, ocağa alın. Sütle şekeri karıştırın ve süt hafif eli yakacak kıvama gelinceye kadar ısıtın.
Daha sonra şerbeti ocaktan alın ve içine vanilyayı ekleyin, karıştırın. Tepsinize güllaç yapraklarından birini alın ve yerleştirin. Üzerine 1 buçuk kepçe sütlü şerbetten gezdirin. Güllaç yaprakları yumuşayacak şekilde üzerine gezdirdiğiniz şerbet miktarını ayarlayabilirsiniz. İkinci yaprağı da bunun üzerine koyun ve tekrar şerbetten gezdirin. Bu işlemi güllaç yaprakları yarıya gelinceye kadar tekrarlayın. Tam ortasına çekilmiş ceviz gezdirin ve kalan güllaç yapraklarına da aynı işlemi tekrarlayın. Hazırladığımız güllacı kapatıp en az 3 saat buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman üzerini nar ve ceviz ile süsleyin.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder