Pages

17 Mart 2013 Pazar

2 ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA


Şu an tam bakla mevsimindeyiz. Mevsimin ilk bakla yemeğini bugün pişirdim. Bakla fazla sevilmez genelde. Bizim evde de öyle fazla sevilmiyor ama ben çok seviyorum. Bu sağlıklı sebzeyi yoğurtla birlikte çok severim.
Malzemeler:
500 gram taze bakla
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Zeytinyağı
Dereotu
Tuz, karabiber, kırmızı biber
1 tatlı kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
Sarımsaklı yoğurt



Hazırlanışı:
Baklaları ayıklayın ve unlu-limonlu suda bekletin. O sırada soğanları piyazlık doğrayın. Tencereye önce baklayı sonra soğanı kat kat dizin. Üzerine sulandırılmış salçayı dökün. Daha sonra sulandırmış unu, tuzu, karabiberi, şekeri ve zeytinyağını ekleyin. Kapağını kapatıp pişirmeye bırakın. Baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuyuncaya kadar tencerenin kapağını hiç açmayın. Soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ve dereotu ve kırmızı biber ile süsleyip servis yapın.


2 yorum:

  1. Elinize sağlık süper olmuş. Un ve limonda nedne bekletiliyor acaba? Rengi kararmıyormu öyle olunca. bu püf noktayı merak ettim doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet baklaların kararmaması için. Teşekkür ederim ilginiz için.

      Sil