Malzemeler:
- 2 demet ıspanak kökü
- 1 su bardağı yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet domates
- Tuz, pul biber, karabiber
- Yarım limon suyu
Temizlenmiş ıspanak köklerini tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın. Haşlandıktan sonra tuzlu suda ya da soğuk suya alıp şoklayın. Suyunu süzdükten sonra kağıt peçeye alın ve bekletin. Servis tabağına ıspanak köklerini alın. Zeytinyağının yarısını, limon suyunu, karabiberi, pul biber, ve tuzu karıştırıp servis tabağındaki ıspanak köklerinin üzerine dökün.
Yoğurt ve ezilmiş sarımsağı karıştırın.Sarımsaklı yoğurdu ıspanak köklerinin üzerine ilave edin. Daha sonra domateslerin kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın. Kalan zeytinyağı tavaya alın ve domatesleri ekleyip, pişirin. Domates sosunu yoğurtladığınız ıspanak kökü salatasının üzerine gezdirin. Domateslerle süsleyip, servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder