4 Nisan 2013 Perşembe
12 MANTARLI ET SOTE
Malzemeler:
300 gram dana eti
15 adet mantar
1 adet kırmızı biber
2 adet çarliston biber
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 çay bardağı domates sosu
Kekik, tuz, karabiber, kırmızı biber
Zeytinyağ
Hazırlanışı:
Etleri küp küp sotelik doğrayın. Kızdırılmış teflon tavaya alın. Bu aşamada yağ koymayın. Etler kendi suyunu bırakır. Böylece etler daha yumuşak olur. Suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra yağı ilave edin. Soğanları soyup, piyazlık doğrayın ve doğranmış sarımsak ile beraber ilave edin.
O sırada mantarları doğrayıp limonlu suda biraz bekletin. Limonlu suda bekletmemizin nedeni mantarların kararmaması için.
Kırmızı ve çarliston biberleri yıkayıp, doğrayın ve tavaya ilave edin. Suda beklettiğiniz mantarları yıkayın ve süzün. Onu da ilave edip, karıştırın. Son olarak domates sosunu, 1 bardak sıcak suyu, tuzu ve baharatları ekleyin. Kapağını kapatıp, pişirmeye bırakın. Etler istediğiniz kıvamda yumuşayıncaya kadar pişirin. Pilav yada makarna ile servis yapabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bu tam benim gönlümü çelecek bir yemek :) Mantarı çok seviyorum ve yakıştırıyorum etlere.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, çok da güzel görünüyor.
O zaman deneyim derim :) Teşekkür ederim :)
Silben bu tarifi bir kaç değişiklikle yaptım.soğan katmadım.eti önceden haşladım ve sarımsakları ezip pişen etlerle marine ettim.harika oldu tavsiye ederim :)
YanıtlaSilÇok iyi yapmışsın muhakkak ben de deneyeceğim. Teşekkür ederim.
Silbende yapmak istiyorum tabi becerebilirsem bende mantarı çok seviyorum ama daha çok yemeyi ılk defa yapmayı deniycem teşekkur ederım bu tarıf ıcın
YanıtlaSilUmarım güzel olmuştur. Ellerinize sağlık
SilYaptm çok güzel oldu
YanıtlaSilElinize sağlık
SilÇok severim mantarlı et yemeğini yaptım bakalım pişiyor hala umarım iyidir
YanıtlaSilEllerinize sağlık Sevgi Hanımcım :)
SilYurtdisindayim ve evde bu malzemelerden azae azar var. Deneyecegim...
YanıtlaSilEminim çok güzel olur
Sil