Pages

24 Nisan 2013 Çarşamba

2 ÇÖREK OTLU TUZLU KURABİYE


Malzemeler:
250 gram margarin
Aldığı kadar un
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı yoğurt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı mahlep
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
Çörek otu



Hazırlanışı:
Margarini bir kaba koyun. Ocak üzerindeki sıcak su dolu bir başka kabın üzerine kabı oturtun ve margarini eritin (Benmari usulü eritme). Eritilmiş margarini, zeytinyağını, şekeri, yoğurdu ve yumurtayı karıştırma kabına alın ve mikser yardımıyla çırpın. Daha sonra unu, tuzu, kabartma tozunu ve mahlebi ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve  iki ucu sivri çubuk şeklini verdikten sonra yarım ay şeklini verin. Bir kapta yumurta sarısını çırpın. Kurabiyelere önce yumurta sarısı sürüp sonra çörek otu serpin. Yağlanmış yada yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye tuzlu kurabiyeleri dizin.


Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.



2 yorum: