Pages

25 Kasım 2017 Cumartesi

1 TEPSİDE KARNABAHAR


Malzemeler:

  • Yarım kg karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tuz,karabiber,kırmızı biber, pul biber
Kıymalı Harç için:
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
Üzeri için:
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar



Hazırlanışı:
Karnabaharı parçaları ayırın ve haşlayın. Karnabahar haşlanırken yumurta, un ve sütü karıştırın ve çırpın. Tuzu ve baharatları da ilave edip, karıştırın. Karnabahar haşlandıktan sonra çatal ile ezin ve ezilen karnabaharlara daha önce hazırladığınız harcı ilave edin.  Yağlanmış tepsiye bu karışımı alın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin (yaklaşık 30 dakika).
O sırada soğanı ince ince doğrayın. Bir tavada sıvı yağı, soğan ve kıymayı kavurun. Doğranmış yeşil biberleri ve domatesleri ekleyin. Biraz daha kavrulduktan sonra salçayı ekleyin. Son olarak tuzu ve baharatları ilave edin. 
Fırında pişmeye devam eden karnabaharın üzerine kıymalı karışımı dökün ve kaşık yardımı ile dağıtın.


Kıymalı karnabaharı 10-15 dakika daha fırında pişirin. Fırından çıkarmadan önce son olarak rendelenmiş kaşarı ekleyin ve kaşarlara eriyinceye kadar pişirin. Piştikten sonra dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.

1 yorum: