Pages

11 Kasım 2016 Cuma

0 TAM BUĞDAY UNUNDAN TUZLU KURABİYE


Malzemeler:

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta ( beyazı içine sarısı üzeri için)
  • 2,5-3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 çay bardağı kadar çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu


Hazırlanışı:
Yoğurma kabına margarini, sıvı yağını, yumurtanın beyazını, toz şekeri, tuzu ve çörek otunu alıp karıştırın. Yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika  altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder