Pages

27 Ocak 2015 Salı

2 SOĞAN DOLMASI


Malzemeler:

  • 4 adet büyük boy kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı pirinç
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 150 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Kimyon, tuz, karabiber, pul biber, kekik
  • 1 bardak su

Hazırlanışı:
Soğanları soyun. Boylamasına ortadan ikiye kesin. Ortasının küçük parçasını alın. Soğanları bir tencereye alın. Üzerini geçecek şekilde su ekleyin. Yumuşayıncaya kadar kaynatın. Altını kapattıktan sonra soğuk sudan geçirip, yaprak yaprak ayırın.
Kıymayı bir tavaya alın. Soğanların ortasından çıkardığınız küçük parçaları ince ince doğrayıp, kıymaya ilave edin. 2 yemek kaşığı sıvı yağ, domates salçasını, pirinç ve baharatları ilave edip, dolma içiniz hazırlayın. Haşladığınız soğan yapraklarını bu içten koyup, sarın ve tencereye dizin. 
Bir tavada yağın geri kalanı ile biber salçasını biraz kavurup, suyu ilave edin. Tuz ekleyip, bu karışımı dolmaların üzerine ilave edin. Üzerine bir tabak kapatıp, kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

14 Ocak 2015 Çarşamba

1 LAVAŞ BÖREĞİ


Lavaş Böreği oldukça pratik bir tarif. Pratik olduğu kadar da lezzetli bir tarif. Ben hazır lavaştan yaptım isterseniz siz lavaşınızı kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Ayrıca içerisine mantar ve kıymadan hazırladığım bir harç koydum siz de bu şekilde yapabilirsiniz ya da sucuk, salam, mısır koyarak pizza şeklinde de yapabilirsiniz. Daha hafif olsun isterseniz sadece domates ve kaşar ile de hazırlayabilirsiniz. Bakalım tarifimi beğenecek misiniz?
Malzemeler:

  • 6 adet lavaş
  • 300 gram kıyma
  • 1 kase doğranmış mantar
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 diş sarımsak
  • 1 kase kaşar rendesi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Soğanları ince ince doğrayın. Sıvı yağda doğranmış soğanları kavurun. Kıymayı ve doğranmış mantarı ekleyip ,karıştırın. Kırmızı ve yeşil biberleri yemeklik doğrayın. Doğranmış sarımsak ile beraber biberleri harca ekleyin. Domatesleri rendeleyin. Rendelenmiş domatesi ve salçayı da harca ekleyip karıştırın. Kıyma pişinceye kadar pişirin. Altını kapatmadan önce tuzu ve karabiberi ekleyip, altını kapatın. 
Başka bir tavada  bir lavaşı arkalı önlü ısıtın. Üzerine biraz rendelenmiş kaşar serpin. Kaşarın üzerine hazırladığınız kıymalı karışımı koyun. Harcın üzerine tekrar kaşar koyun. Lavaşın üzerini başka bir lavaşla kapatın. Lavaş ile kapattıktan sonra lavaşı hemen ters çevirin ki üstteki lavaşta ısınsın. İsterseniz lavaşların iki tarafını yağlayabilirsiniz.
Çevirerek lavaşı pişirmeye devam edin. Peynirler eriyinceye kadar pişirin. Bu işlemi diğer lavaşlar içinde uygulayın. Lavaş piştikten sonra servis tabağına alıp, dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.