Pages

30 Ocak 2014 Perşembe

0 MERCİMEK ÇORBASI


Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı kırık pirinç
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 adet domates
1 adet havuç
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kase tavuk suyu ( ya da 1 adet tavuk bulyon)
1 yemek kaşığı domates salçası
Pul biber, karabiber, tuz, nane

28 Ocak 2014 Salı

0 ÜÇ RENKLİ PATATES SALATASI


Malzemeler:

  • 1 kilogram patates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet mor lahana
  • 3 sap yeşil soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Zeytinyağı
  • Limon
Hazırlanışı:
Patatesleri haşlayıp, minik minik doğrayın. İsterseniz püre haline getirebilirsiniz. İçine tuzu, karabiberi, pul biberi, zeytinyağı ve limonu ilave edip iyice karıştırın. 3 çeşit parçaya ayırın. Üçte birine ince doğranmış mor lahana ilave edip karıştırın.
Diğer üçte birlik kısmına ince doğranmış maydanoz ve yeşil soğanı ilave edip, karıştırın.
Kullanacağınız kabın içini streçleyin. Salatayı istediğiniz renkte başlayarak bu kabın içine sırasıyla kabın içine yerleştirin. Buzdolabında bir kaç saat bekletin. Beklettikten sonra  servis tabağına ters çevirip streçini çıkarın. İstediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.


26 Ocak 2014 Pazar

0 ISPANAKLI TUZLU KURABİYE


Malzemeler:
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Aldığı kadar un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 150 gram margarin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • Yarım çay bardağı ıspanak püresi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
Üzeri için:
  • Yumurta akı

24 Ocak 2014 Cuma

0 BROKOLİ ÇORBASI


Malzemeler:

  • 500 gram brokoli
  • 1 adet küçük patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber

13 Ocak 2014 Pazartesi

2 EVDE IZGARA ET


Malzemeler:
1 kg et ( tercihen biftek)
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik, güvey otu, tuz, karabiber


10 Ocak 2014 Cuma

0 PRATİK KURU KÖFTE


Bayatlayan ekmekleri değerlendirmenin yollarından biri de galeta unu hazırlamak. Bayatlayan ekmekleri küğ küp doğrayıp, fırına atıyorum. Fırından çıkan ekmekleri rondodan geçiriyorum. Ağzı sıkı kapalı cam kavanozlarda muhafaza ediyorum. Evde hazırladığım bu bayat ekmek içini galeta ununun kullanıldığı her yerde kullanıyorum özelliklede kuru köfte yaparken.



Malzemeler:
  • 500 gr kıyma
  • 1 küçük kase kurutulmuş ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • 5-6 dal maydanoz, 
  • Kekik, güvey otu
  • Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ

6 Ocak 2014 Pazartesi

2 YOĞURTLU MANTAR SALATASI


Yoğurtlu mantar salatası, değişik, lezzetli ve doyurucu bir tarif. Oldukça da pratik. Bu salatayı yılbaşı soframız için hazırlamıştım. Biz çok beğendik, umarım siz de beğenirsiniz :)

Malzemeler:
  • 300 gr mantar
  • 1 adet havuç
  • 3 adet kırmızı biber
  • 1 kase yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Limon suyu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Süslemek için:
  • Havuç
  • Maydanoz