Pages

7 Eylül 2012 Cuma

2 MIHLAMA (SOĞANLI KIYMALI YUMURTA)

Gençliğimde Ramazanın en sevdiğim yanlardan biri iftardaki Mıhlama yemeğiydi.O zamanlar eski tip sahanlarda yapardık.Şimdilerde Soğanlı Kıymalı Yumurta olarak biliniyor.Bizim oralarda Mıhlama denir.Kolay pratik bir akşam yemeği.
Malzemeler:
250 gr kıyma
3 adet soğan
3 yumurta
Tereyağ
Tuz,karabiber,pul biber,kekik




Hazırlanışı:
Bir tavada 2 yemek kaşığı konarak eritin,kıymayı da koyup kavurun.İrice doğranmış soğanları ilave edip kavurmaya devam edin.Soğanların fazla ölmemesine dikkat edin.Tuzu,baharatları ve kekiği ekleyin.Daha sonra yumurta kıracağınız yerleri havuz şeklinde açın ve yumurtaları o yerlere kırın.Ayrı bir küçük tavada
tereyağ kızdırıp yumurtaların üzerine dökün.Üzerine tekrar tuz,karabiber ve pul biber dökün.Tavanın üzerine kapağı kapatın yumurtaları istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirin.


Afiyet olsun.

2 yorum: