Pages

3 Eylül 2012 Pazartesi

0 MANTI


Malzemeler:
Hamuru için:
3 su bardağı un
1 yumurta
Su
Tuz
İçi için:
250 gr kıyma
1 adet soğan
Maydanoz
Tuz,Karabiber,Pul biber,Kekik
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
Sos için:
1 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
Tereyağı



Hazırlanışı: Unu yoğurma kabına alın,ortasını havuz biçiminde açın.Yumurta,su ve tuz katıp yoğurmaya başlayın.Gerekirse un ilave ederek sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.Bezelere bölün.Üzerini temiz bir nemli bezle örterek 15-20 dakika bekletin.

Bu sırada içi hazırlayın.Soğanı ve maydanozu incecik kıyın.Kıyma,tuz,karabiber,pul biber ile yoğurun.
Dinlenmiş olan hamuru, üzerine un serperek bıçak sırtı kalınlığında açın.2-3 santimetre kalınlığında kareler halinde kesin.


Karelerin ortasına kıymalı harç koyun.Uçlarını üstte toplayarak bohça şekline getirin.Kurumaması için üzeri
un serperek bir kenarda bekletin.Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayın.
Geniş bir tencerede su kaynatın.Biraz tuz atın.Mantıları suya salın ve haşlayın.Bu sırada tavaya tereyağını koyun,eritin.Soyulmuş ve ince doğranmış domatesi ve salçayı ekleyin,homojen bir karışım oluşuncaya kadar pişirin.
Servis tabağına önce mantılar üzerine sarımsaklı yoğurt ve en üste de hazırladığınız sosu dökün.İsteğe bağlı olarak üzerine nane,sumak ve pul biber ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder