Pages

2 Eylül 2012 Pazar

0 KREP TARİFİ


Malzemeler:
2 tane yumurta 
1 su bardağı süt (yada su)
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
Tuz
Hazırlanışı:
Yumurta,süt,sıvıyağ  ve tuzu karıştırpma kabına koyup çırpın.Daha sonra unu ekleyip hiç topak kalmayacak şekilde çırpın.Akıcı bir kıvama gelen krep hamurunu ısıtılmış krep tavasına birer kepçe koyup çift taraflı pişirin.Krep hamuru bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayınİ
İyi bir krep yapmak el becerisi ister.Biraz pratik yapmanız gerekecektir.Eğer krepi çevirmekte zorlanıyorsanız başka düz bir tabağa alıp krepin diğer tarafı tavaya gelecek şekilde koyabilirisiniz. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder