Pages

3 Eylül 2012 Pazartesi

0 FIRINDA TAVUK SARMA


Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
1 su bardağı bezelye
1 adet haşlanmış havuç
1 adet haşlanmış patates
Dilimlenmiş kaşar peyniri
Marine için:
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Salçalı su



Hazırlanışı: 
Öncelikle tavuk göğüslerini inceltin ve dövün.Terbiye malzemelerini bir kapta karıştırın ve tavuk göğüslerini bu sosa bulayın.En az yarım saat bekletin.
Haşlanmış havuç ve patatesi küçük küçük doğrayıp haşlanmış bezelye ile karıştırın.Tavuk göğüslerinin içine hazırladığınız bu harç dan ve 1 dilim kaşar peyniri koyup sarın.Üzerine açılmaması için kürdan batırarak tepsiye dizin.Kalan harcı tavukların arasına yerleştirin.



Salçayı sıcak suda eriterek tavukların üzerine dökün.Bir folyo ile üzerini kapatarak önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder