Pages

8 Eylül 2012 Cumartesi

2 FIRINDA ALABALIK

Malzemeler:
4 adet alabalık
2 adet domates
2 adet soğan
1 adet limon
3 yemek kaşığı tereyağ
3-4 diş sarımsak
4 adet defne yaprağı
Tuz,karabiber,nane




Hazırlanışı:Temizlenmiş balıkları yıkayın.Tavada tereyağını eritin.İçine doğranmış sarımsağı,tuzu,karabiberi ve naneyi ekleyin.Daha sonra temizlenmiş balığı tepsiye dizin.Balıkların içine hazırlamış olduğunuz yağdan sürün.İlk önce yuvarlak dilimlenmiş domatesleri, ardından soğanları, limonları  ve defne yaprağını balığın içine dizin.Diğer balıklar içinde aynı işlemler uygulayın.Arta yağı da balıkların üstüne dökün.Artan domates ve soğanları da balıkların yanına koyabilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 225 derecelik fırında pişirin.Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Yaklaşık 20-30 dakika ancak her fırında farklı süreler de pişer

      Sil