Pages

2 Eylül 2012 Pazar

2 FASULYE DİBLESİ


Bir çok yerde duymuştum Fasulye Diblesini ama daha önce hiç yapmamıştım.Denemek bu güne kısmetmiş.Ben beğendim umarım sizde beğenirsiniz.
Malzemeler:
1/2 kg taze fasulye
3 tane soğan
2 tane sivribiber
2 tane domates
1 su bardağı pirinç
1/2 çorba kaşığı domates salçası
Tuz.karabiber
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Soğanı ince ince doğrayıp tencereye alın içine yağı ilave edip kısık ateşte kavurun.Kavrulan soğanın içine ayıklanmış doğranmış fasulyeyi ekleyip sararana kadar kavurun.Kavurduğumuz fasulyelerin içine doğranmış biberleri, domatesleri ve salçayı ekleyin bir süre kavurun.Daha sonra üstünü geçecek kadar kaynar su koyup fasulyeleri pişmeye bırakın.Bu arada pirinci tuzlu suda ıslatın.Pişen fasulyelerin içine pirinçleri.tuzu ve baharatları ilave edip karıştırın.Kapağını kapatıp kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin.Altını kapatıp bir süre demlenmesini bekleyin.Ilık servis yapın.Afiyet olsun

2 yorum:

  1. dible böyle yapılmıyor ki:)

    YanıtlaSil
  2. Dible Giresun yöresine has bir lezzettir.Dolayısıyla salça pek kullanılmaz o yörelerde.Bir Giresunlu olark bunun gerçek tarifini vereyim bir de öyle deneyin:
    -yarım kilo fasulye
    -2 avuç kadar pirinç
    -2 soğan
    -1 domates
    -Tereyağı,zeytinyağı,tuz,şeker,karabiber,pulbiber

    fasulyeler ince bir şekilde doğranır ve tencerenin en altına koyulur,üzerine ince doğranmış çiğ soğan eklenir.Onun üsüne pirinç ve küp küp doğranmış dometes koyulur.En üste de baharatlrı ve tereyağını eritmeden koyup zeytinyağı gezdirilir.Bütün bu malzemelri koyduktan sonra ocağın altı açılarak pirinçler şişene kadar hiç karıştırılmaz.(su eklemedik,fasulye zaten suyunu salıyor)daha sonra altını kısarak karıştırıyoruz ve yaklaşık 5-10 dk sonra ocaktan alıyoruz.Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil