Pages

5 Eylül 2012 Çarşamba

0 DOMATESLİ PİLAV


Domatesin bol ve en güzel olduğu bu zamanlarda harika bir Domatesli Pilav deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 adet domates
Tuz
Tereyağ
Tavuk suyu
Su



Hazırlanışı: Öncelikle pirinci ayıklayın,yıkayın,ılık suda tuz ekleyip en az yarım saat bekletin.Bu sırada domatesleri yıkayıp rendeleyin.Tencereye önce tereyağını alıp eritin,daha sonra rendelenmiş domatesler ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun.Suyunu çeken domateslere süzdüğünüz pirinci ve tuzu ekleyin,pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.4 su bardağı kaynamış suyu ve tavuk suyunu ekleyip kapağını kapatın.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Altını kapattıktan sonra kapağı kapatıp 10 dakika dinlenmeye bırakın.Pilavınız demlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder